Warcraft: The Beginning

Är det smart att göra en film av ett spel? Vissa experter menar att det är en katastrof från början till slut, samtidigt som publiken verkar trogen sina spel. Om du vill veta mer om hur det gick, kan du läsa allt du behöver veta om World of Warcraft via länken. Den här texten handlar om filmen som är baserad på historien och spelet World of Warcraft.

Om Warcraft: The Beginning

Fantasyfilmen Warcraft: The Beginning handlar om hur de första mötena mellan människor och orcher såg ut och gick till. Den är regisserad och skriven av Duncan Jones och hans medförfattare. Filmen är som bekant baserad på den virtuella världen World of Warcraft. Alla platser som filmen utspelar sig på känns igen från spelet. De flesta av karaktärerna förekommer i böckerna och/eller spelet också.

Att filmen behandlar stora ämnen som makt, mod och uppoffringar av olika slag är typiskt för genren den tillhör. Den ena gruppen mot den andra gruppen är också klassiska upplägg, addera någon form av yttre hot och du kan applicera upplägget på en uppsjö av andra liknande filmer. Men, dess kopplingar till spelet gör den ändå extra speciell. Samtidigt fanns det en rad fördomar om filmen innan den släpptes just för att den är så starkt kopplad till ett spel.

Filmen toppade listorna ganska länge efter premiären. Dock har inte filmer som är baserade på spel speciellt gott rykte. Den fördomen slog Warcraft: The Beginning hål på.

Alla recensenter var inte lika entusiastiska över spelet som blev film och menade att det sällan blir särskilt bra. Förutom att delvis slå hål på den myten som nämnts tidigare så lyckades Warcraft: The Beginning ändå locka publiken till biograferna. Det måste vara ett ännu bättre betyg än hurrarop från recensenter i slutändan. Trots att alla skådespelare i truppen inte är kända namn så lockade filmen mycket publik.

Kuriosa om filmen

Att filmen kostade miljonbelopp att producera är ingen hemlighet. Bara uppbyggnaden av miljön tog lång tid och kostade mycket pengar. Om du också är intresserad av att bygga upp din egen filmstudio eller en helt egen värld till ett bättre pris, hittar du allt du behöver i den fantastiska butiken Buildor, där hittar du både material, verktyg och mycket annat intressant.

Visste du att projektet annonserades redan 2006, men att det tog 10 år för allt att falla på plats. Det vill säga filmen hade premiär först år 2016. Exakt vad som gjorde att det tog sådan tid är lite oklart, men enligt de flesta av fansen var det värt all väntan.

En del av den rekvisita och de kostymer som användes i filmen har senare auktionerats ut. Varför de valde att auktionera ut en del av kostymerna och attiraljerna framgår inte, men att de fick in ganska stora summor pengar på kuppen kan vi nog räkna med.