Allt om World of Warcraft

Datorspelet World of Warcraft (ofta används förkortningen Wow) är ett av de mest populära på marknaden. I Sverige är det väldigt många som spelar, vilket delvis beror på den starka pc-spel kulturen som finns i Sverige. Spelet World of Warcraft var därför under många år det bäst säljande spelet i Sverige. De som spelar World of Warcraft är i alla åldrar. Även om det framförallt är de yngre generationerna som är intresserade av att spela, så finns det även de som är till exempel 60 plus som har funnit glädje i spelet.

World of Warcraft är ett så kallat Massive multiplayer online role-playing game, vilket innebär att flera olika spelare deltar i datorspelet online och spelet utspelas i en virtuell värld i vilken spelarna tar på sig en roll när de väljer sin avatar. World of Warcraft utvecklades av företaget Blizzard Entertainment. Spelet släpptes 2004 och är en del av det så kallade Warcraft universumet. En månad efter att spelet släpptes hade över 1,5 miljoner människor spelat World of Warcraft i Kina. Warcraft är ett franchise med flera olika datorspel, romaner och andra medier. Det som i dag är närmast ett spelimperium tog sin början med att det första spelet Warcraft: Orcs & Humans släpptes 1994.

World of Warcraft har utvecklats sedan det släpptes för allmänheten 2004. Bland annat har det lagts till flera olika spelnivåer, karaktärer och spelområden. Men fortfarande utspelar sig World of Warcraft i världarna som kallas Azeroth, Outland, Draenor och Argus. Spelet kretsar kring en konflikt som pågår mellan The Alliance och The Horde. Som spelare använder man sig av sin karaktär, sin roll, som tillhör någon av de två sidorna. Karaktären har möjlighet att lära sig specifika hantverk och på så vis få en färdighet/talang inom ett specifik område som kan hjälpa avataren vinna i striderna. Huruvida man går vidare i World of Warcraft eller ej beror på spelarens förmågor, avatarens nivå och talangval, såväl som den utrustning som spelaren kan samla på sig när hans eller hennes avatar rör sig i de olika banorna.

De olika spelarna kan även välja att delta i vissa utmaningar. Dessa utmaningar går att delta i antingen ensam eller så kan man möta andra spelare i strid.

Många som har ett stort intresse av att spela World of Warcraft ser till att ha ordentlig utrustning. Bland annat gäller det att ha en bra dator, ett bra headset, en kontorsstol som är bekväm att sitta länge i, samt en datormus som gör det möjligt att snabbt reagera. Utrustningen kan vara väldigt dyr. Men möjligheter finns såklart att köpa utrustning begagnat, låna pengar med hjälp av till exempel Lånakuten.com, eller genom att spara ihop de pengar som behövs.