Warcraft III: Reign of Chaos

I juli 2002 kom så den efterlängtade efterföljaren i Warcraftserien – Warcraft III: Reign of Chaos. På sex år hade mycket hunnit hända på spelväg inom speltekniken, grafiken och mycket mer. Detta tog Blizzard självklart höjd för i Warcraft 3 och resultatet blev inget annat än magiskt! Nu kunde alla inbitna warcraft-fans följa sina hjältekaraktärer i stridsfälten för första gången på nära håll.

Denna gång följer vi den tidigare orkiska slaven Thrall som lyckas befria de återstående orkerna i Azeroth från deras fångenskap. Denna unga shaman och hans reformerade Hord tar sin tillflykt till Kalimdors kontinent, undan invasionen av den demoniska armén den Brinnande Legionen. De i sin tur har försökt rasera hela Azeroth och för att försöka försvaga världens försvar tog Legionen till ett nytt skrämmande vapen: De odöda Scourge. Prins Arthas Menethil av Lordaeron kämpade tappert för att skydda sitt land från denna skräckinjagande fiende. Men istället fick hans desperation och rädsla honom att ingå pakt med Scourge’s mystiske ledare Lich King.

På Kalimdor fick nu Thralls Hord lägga gammal fiendskap och hat åt sidan för att förena de andra raserna i en gemensam motattack mot demonherren Archimonde – den brinnande Legionens ledare. Mot alla odds går nu den osannolika alliansen bestående av människor, nattälvor och orker ihop för att besegra sina fiender.