World of Warcraft – vilken klass väljer du?

World of Warcraft (WoW) är som många vet ett av de populäraste spelen genom tiderna, med miljontals spelare världen över. I augusti 2019 släpptes den efterlängtade retroversionen “World of Warcraft Classic” som lockade många gamla och nya spelare. Som nybörjare kan det vara bra att känna till lite av grunderna för att komma igång på bästa sätt. Här följer en kort introduktion till ett första viktigt beslut som måste tas när du börjar spela, nämligen vilken karaktär du väljer.

Efter att du satt på datorn och tagit på dina trådlösa hörlurar börjar det stora äventyret med att du måste välja vilken så kallad klass (class) din gubbe ska vara. Det är ett viktigt beslut då det avgör vilka möjligheter du har under spelets gång. Det finns totalt 12 alternativ att välja mellan, vilka alla har olika förmågor och krafter. De tolv som finns är Death Knight, Demon Hunter, Druid, Hunter, Mage, Monk, Paladin, Priest, Rogue, Shaman, Warlock och Warrior. Nedan introduceras tre av de mest populära som flest spelare väljer.

Hunter

Hunter sticker ut en aning som den klass flest spelare väljer. Som hunter attackerar man sina fiender på avstånd med pilar och kulor istället för någon typ av magi. Vidare finns möjligheten att lägga ut fällor samt välja olika typer av djur som hjälper en i strid.

Paladin

En Paladin är en krigare som slåss på nära håll och använder sig av auror i strid. Dessa ger fördelar till en själv och övriga allierade i närheten. Det kan till exempel göra att man skadar mer, får ett starkare skydd eller helar bättre.

Druid

Druiden kan efterhand välja att skifta till nya skepnader såsom björn, katt eller sjölejon. Klassens krafter skiljer sig beroende på skepnad och kan därför slåss i närstrid eller på avstånd. I grundform slåss den på avstånd med trollformler men som björn eller katt är det närstrid som gäller.