Skapa eget spel – testa din idé med proof of concept

Har du inspirerats av WoW och vill prova på att skapa ditt eget dator- eller tv-spel? Om du är bra på programmering och/eller har en idé som du vill att någon annan ska programmera åt dig, har du inget att förlora på att testa din idé.

Skapa en prototyp

Det första steget för att skapa ditt eget spel, är att skapa en prototyp. Bara då kan du få ett hum om huruvida ditt spel kommer lyckas ute i verkligheten eller inte. Det finns flera sätt att gå tillväga, men om du, liksom många andra, inte har tiden, orken eller kunskapen som krävs för att skapa en prototyp helt själv, kan du med fördel ta hjälp av andra. Exempelvis kan du ta hjälp av prototyp.se som kan ta fram en prototyp till dig. De kan även hjälpa dig att skapa ett proof of concept som det kallas. Det är helt enkelt ett koncept som testas för att få reda på vad som fungerar och inte, likt en prototyp.

Tänk på budgeten

Om du tar hjälp av andra för att skapa ditt spel, bör du känna till att det inte är gratis. Tvärtom, kan det komma att kosta en hel del pengar. Därför är det viktigt att du tidigt tar fram en budget att arbeta efter så att du dels inte får en överraskning och dels inte blir fartblind. Processen behöver inte heller gå snabbt. Det bästa vore att ta det stegvis, eller arbeta agilt. På så vis hinner du både märka och känna efter om saker och ting inte känns helt okej. Du ska heller inte känna dig besegrad eller nedstämd om saker och ting inte går som det var tänkt. Det är helt normalt att uppleva hinder. Huvudsaken är att du inte mår dåligt eller råkar illa ut längs vägen, oavsett utfallet.