World of Warcraft-alternativ på Nintendo Switch?

World of Warcraft (eller WoW som det ofta förkortas till) är ett av de mest populära spelen i spelandets historia. Även idag, 17 år efter lanseringen av vanilla World of Warcraft, är det flera miljoner spelare som loggar in i den virtuella spelvärlden. På senare tid har dock förtroendet för Blizzard och World of Warcraft sjunkit en del – trots att Shadowlands säljer riktigt bra – och det är många som letar efter ett alternativ för en onlinevärld likt Warcraft. Finns det någon portabel WoW-killer för Nintendo Switch?

MMO:n på Switch

Vad som definierar ett MMORPG (Massively Multiplayer Online Roleplaying Game) skiljer sig ofta beroende på vem du frågar. Spelen nedan kan dock anses vara MMO:n av någon typ, även om inte alla riktigt är MMORPG:n likt WoW. Det är många stora spel som är på väg till plattformen inom snar framtid!

Warframe

Warframe är ett MMO som avviker rätt kraftigt från den standard som WoW presenterat för industrin. Spelet var ett av de första spelen av denna typ som portades till Switch. För dig som söker ett mer actionpackat spel än WoW är detta ett intressant alternativ. Det är sci-fi istället för fantasy, och action-combat istället för tab-target, men det blir ändå riktigt kul när du spelar med dina WoW-vänner!

Phantasy Star Online 2

Phantasy Star Online 2 är ett äldre MMO som fortfarande är riktigt populärt, lite likt World of Warcraft. Temat är sci-fi och combaten kan liknas vid en balans mellan Warframes actionpackade combat och WoW:s tab-target-stil. Till skillnad från World of Warcraft har du inte en helt öppen värld att utforska, utan är begränsad till fältuppdrag och en central “hub”. Men det går att spela detta spännande och etablerade MMO på din Nintendo Switch för portabel onlinegaming.

Diablo III

Det populära Diablo III är inte ett MMO i traditionell mening, men är ett onlinespel utvecklat av Blizzard som på många sätt inspirerats av Blizzards gigant inom industrin, World of Warcraft. Diablo III utlovar flera hundra timmars underhållning för dig som älskar RPG:n, och det även är möjligt att tävla med andra spelare. Mer action än WoW, och mindre onlinefunktionalitet, men minst lika roligt!