The Burning Crusade och Wrath of the Lichking

iWorld of Warcraft: The Burning Crusade/i – är den första expansionen av World of Warcraft; den släpptes den 16:e januari 2007. Huvuduppdateringarna inkluderade ett ökat nivåtak till nivå 70, introduceringen av Blodälvorna och Draenei som spelbara raser. Därtill tillkom Outland som en ny värld att utforska tillsammans med många nya zoner, fängelsehålor, föremål, uppdrag och monster.

iWorld of Warcraft: Wrath of the Lich king/i, släpptes den 13:e november 2008 och hade med sig de huvudsakliga uppdateringarna: nytt tak på spelnivå från 70 till nivå 80 och den nya Dödsknekt-hjälteklassen. Därtill kom nya uppdateringar i striderna och nya icke-spelbara raser.

Bakgrundsstory till The Burning Crusade

Doom Lord Kazzak har återigen öppnat Mörka Portalen till Outland och översvämmat Azeroth med den Brinnande Legionens fruktade demoner. Horden och Alliansen med förstärkning av de nya Blodälvorna och Draeneallierade går nu i expedition genom Porten för att en gång för alla försöka stoppa invasionen från ondskans rötter. Vid Brinnande Halvön – Outlands öde och uttorkade slätter upptäckte Alliansen att flera av deras hjältar hade korsat Portalen flera år tidigare, medan Horden hade upprättat kontakt med Mag’har och “okorrumperade” orker som inte hade deltagit i rasens ursprungliga invasion av Azeroth. Expeditionen utmed Outland drog Hordens och Alliansens arméer närmare in i en konflikt med Legionen, vilka hade hävdat det splittrade riket för sig själva.

Bakgrundsstory till Wrath of the Litchking

Efter Sunwells rensning hade en period av misstänksam tystnad svept över världen och som på beställning anföll de odöda Scourge Azeroths bysamhällen i ett massivt angrepp. Under pressen att svara med full styrka, skickade krigshövdingen Thrall en expedition till Northrend under ledning av Garrosh Hellscream. Under tiden återvände den bortkomne människokungen Varian Wrynn till sist till Stormwind och återtog sin krona. Han skickade sin Alliansarmé under Bolvar Fordragon, för att besegra Lich King och alla Horde-styrkor i deras väg.