Cataclysm och Mist of Pandaria

iWorld of Warcraft: Cataclysm/i utspelar sig i en dramatiskt förändrad Kalimdor och det Östra kungadömet i Azeroths värld. Den ondskefulle draken Deathwings återkomst i världen utgör en stor del av uppdateringen liksom nya zoner införda i Azeroth, såsom Mount Hyjal, den försjunka världen Vashj’ir, Deepholm, Uldum och Twilight Highlands. Två nya raser – varulvar (Worgens) för Alliansen och Goblins för Horden.

iWorld of Warcraft: Mist of Pandaria/i har primärt fokus på kriget mellan Alliansen och Horden i kölvattnet av upptäckten av det mystiska landet Pandaria.

Bakgrundsstory till Catalysm

De segrande Northrend-expeditionerna återvände hem för att finna hela Azeroth skakat av instabila elementalkrafter. Denna orolighet ledde till återkomsten av draken Deathwing Förgöraren, som bröt sig ut ur Elementalvärlden och krossade Azeroth. Med de elementära rikena öppna för världen, kunde kaotiska elementariska andar och tyranniska herrar hjälpa Deathwing söka göra slut på allt liv i Azeroth.

Bakgrundsstory till Mist of Pandaria

Efter Deathwings nederlag fick krigsledaren Garrosh Hellscream möjlighet att slå till mot Alliansen och expandera Horde’s territorium på Kalimdor. Hans övergrepp utplånade den mänskliga staden Theramore, vilket orsakade världsomspännande våld som blåste upp på nytt. Efter en förödande havsstrid mellan Alliansen och Horden som lämnade de båda strandsatta på den dimmahöljda ön Pandaria, som hade dykt upp i det öppna havet.