Battle for Azeroth

iWorld of Warcraft: Battle for Azeroth/i är World of Warcrafts sjunde och senaste expansion och släpptes i augusti 2018. Den föregående expansionen Legionen var den första expansionen att ges ut gratis vid förbeställning av Battle for Azeroth. Battle for Azeroth är den första expansionen att komma ut samtidigt i Nordamerika, Sydamerika, Europa, Taiwan, Korea, Australien och Nya Zeeland. Expansionen är den snabbast säljande till World of Warcraft någonsin. Den inkluderade två nya kontinenter – Kul Tiras, för Allainsen och Zandalar för Horden. Den kom också tillsammans med fyra nya raser tillhörande Alliansen och fyra nya raser tillhörande Horden.

Bakgrundsstory till Battle for Azeroth

De sår som Sargeras, den mörka titanen åsamkade Azeroth framkallade ett farligt ämne som kallas Azerit – självaste Azeroths blod. När Alliansen och Horden båda insåg den verkliga kraften i Azerit, eskalerade spänningarna dem emellan, vilket framkallade ett fullskaligt krig – en strid som ledde till Teldrassils och Understadens förfall.

Försvagade och i behov av nya allierade, kallade både Alliansen och Horden till sig sina största hjältar för att förstärka sina led. Jaina Proudmoore från Alliansen reste till sitt hemland, Kul Tiras i hopp om att kunna återföra sitt folk till Alliansens försvar. Hon återvände till högljudda adelsmän och ett hjärtlöst folk som var förenade endast i deras förakt för Jainas tidigare handlingar. Under tiden räddade Horden Zandalaris prinsessan Talanji från Stormwinds fängelse. Talanji fick då försöka arbeta för att övertyga Zandalaritrollen att hjälpa Horden, men hennes far kung Rastakhan vägrade till en början att lyssna. Båda fraktionernas diplomatiska ansträngningar lyckades dock bygga upp ett förtroende och deras krigskampanjer tillsammans med nya allierade ledde till att ett nytt fotfäste etablerades i Zandalar och Kul Tiras. Förenade i styrka med nya allierade står nu Alliansen och Horden mot varandra ännu en gång vid krigets rand, medan hämndens tidsepoker blickar över horisonten.