World of Warcraft och kostnaderna

Det är troligen inte många som inte har hört talas om spelet World of Warcraft. Det här spelet spelas i större eller mindre omfattning i stort sett i alla världens länder. Spelet släpptes officiellt år 2004 och har sedan dess fått flera större uppdateringar och expansioner. Själva spelet går ut på att spelaren ska skapa en karaktär som sedan ska utforska den stora fiktiva världen. Det går att resa mellan olika städer och områden. Överallt finns det uppdrag, quests, som spelaren måste lösa för att komma vidare. Ibland räcker det med att man ensam gör uppdragen och ibland måste man ha vänner med sig. Många spelar menar att det här är ett fantastiskt spel och att speltiden är obegränsad. Det betyder att spelet egentligen aldrig tar slut. Men trots att spelet är bra har det också en baksida. Det kostar pengar. De flesta spel köper man en gång och sedan har man det. Så är det förvisso också med World of Warcraft, men där måste man dessutom betala varje månad. Men vad innebär det här för spelaren?

När spelet tar överhanden

Många som börjar spela World of Warcraft fastnar ordentligt i spelet. Det är mycket enkelt att bara klicka på fortsätt när speltiden är slut eller om karaktären får ont om pengar. Man kan plötsligt märka att det istället är de egna pengarna som börjar sina. Då kan man behöva låna pengar hos https://www.zmarta.se/ för att klara av vardagen till löningen kommer. Om det är så att man märker att spelet kostar för mycket kan det vara bra att ta en paus. Det finns hjälp att få men man måste samtidigt vara medveten om att man har ett problem. Om man råkar spela lite för mycket en enstaka gång är det ofta ingen fara. Det är när det blir en vana att spela bort pengarna varje månad som det blir en problematisk situation. Speltillverkaren Blizzard har också noterat problemet och därför har det införts vissa spärrar för hur ofta och hur lätt det ska vara att köpa saker till spelet.

Vad kostar det?

Själva inköpet av spelet och de olika expansionerna ligger ofta på mellan 300-500 kronor per styck. Sedan ska man betala för varje månads spelande. Om man betalar för en månad kostar det ca 13 EUR per månad. Billigast blir det att betala för sex månader åt gången. Då kostar det ca 11 EUR per månad. Men det är inte allt. Om man vill kan man också köpa till valuta och annan utrustning i spelet. Det kan kosta från tio kronor och uppåt beroende på vad och hur mycket man köper. Om man spelar på heltid blir det alltså en hel del pengar som ska ut varje månad.