Meditation att stiga in i en fiktiv värld

Att spela TV-spel eller datorspel var något som föräldrarna menade skulle ge fyrkantiga ögon, att det var dåligt för hjärnan som skulle bli som en svamp och att de som spelade hemma själva skulle bli ensamma och utan vänner. Verkligheten ser annorlunda ut idag och det finns många som faktiskt måste erkänna att de där gamla myterna faktiskt inte stämde.

Spelvärlden har förändrats

Något som verkligen har revolutionerat spelvärlden är såklart internets framfart. I och med detta blev det enkelt för spelutvecklare att anpassa sina spel så att det fanns möjlighet att spela spelen online.

Ett nytt sätt att skaffa vänner

Istället för att bjuda in vänner på fest och köpa rekvisita, som allt tillbehör som man kan tänka sig till en kräftskiva eller liknande, finns det många gamers idag som helt enkelt skickar ut inbjudan elektroniskt och sedan möts man i en fiktiv värld någonstans på nätet. Det här har blivit alltmer vanligt och de som kanske en gång kände att de inte hade ett socialt sammanhang som de passade in i, kanske känner att de faktiskt har hittat det genom att spela spel på nätet. Just WOW har visat sig vara en av nätets mest populära mötesplatser och det finns till och med de som har valt att gifta sig i spelet. I många fall har det lett till seriösa relationer även utanför datorn virtuella värld.

Fördelar med att spela online

Något som det kanske inte pratas tillräckligt om är hur de ungdomar som växer upp med att spela idag har fått språkliga fördelar genom sitt spelande och deras kunskaper i det engelska språket är betydligt bättre än föregående generationers. Det beror helt enkelt på att de måste behärska detta språk om de vill kunna kommunicera med de andra spelarna i spelvärlden. Det finns nämligen de som spelar med människor från världens alla olika hörn, och då måste man ju självfallet finna ett språk som är gemensamt för alla. Dessutom finns det ju fördelar med att många vill förstå tekniken och därmed är det många som idag söker sig till utbildningar som är mer tekniska och utvecklingen har gått framåt i jämförelse med var an befann sig förr i tiden.

Meditationsliknande avkoppling

Något annat som är viktigt när det handlar om positiva effekter av att spela spel spel som WOW är att det kan liknas vid meditation. Efter en lång och stressig dag i skolan eller på jobbet finns det många olika sätt att varva ner på, och att spela ett fiktivt spel kan vara ett sådant. Om man är förälder till ett barn som gillar att spela spel online finns det ingen anledning att neka. Självklart ska det dock finnas en balans med friluftsliv och motion också, men annars är det bara positiva effekter att vänta sig.